Miks on paastumine määratud kuukalendriga?


Selleks on tõenäoliselt oma põhjus, miks see kuu on valitud just kuukalendrist ja mitte päikesekalendrist. Kui ramadaanipaast oleks alati samal päikesekalendri kuul, oleks sel alati kindlad klimaatilised omadused, mis igal maal erineksid, s.t. see kuu oleks ühel maal alati kuum, teisel külm ning kolmandal mõõdukas. Ramadaanipaast oleks päikesekalendri järgi ühele rahvale alati lihtne, kuna päevad oleksid lühikesed, ja teisele rahvale aga alati raske, kuna päevad oleksid pikad. Ent Jumal on Õiglane – Ta valis kuukalendri, kuna see on liikuv. Ramadaanikuu peab igal pool maailmas kõigil päikesekalendri kuudel esinema – olgu see siis jaanuaris, augustis, oktoobris või mõnel muul kuul aastas.

Kuid on ka teine põhjus – kuukalendri algust on lihtne kindlaks teha, olgu inimene kirjaoskamatu või haritud, pärit linnast või maalt. Kui ilmub noorkuu, tähendab see ramadaanikuu algust, kui kuu väheneb ja kaob, tähendab see paastu lõppu.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?