“Minu esimene ramadaan”


Ramadaan on iga moslemi jaoks väga eriline aeg. On nii palju, mis meid – maailma moslemeid – sel pühal kuul ühendab. Me kõik peame tundma, mida tähendab nälg ja janu ja see muudab meid üksteisega täiesti võrdseks. Pole siis ime, et just ramadaanikuu on see aeg, mil moslemid üle kogu maailma kõige enam almust annavad.

Ramadaan on ka õppimise ja palvetamise aeg, sest moslemid üle maailma pühendavad sel ajal lugematu arv tunde palves seismisele ja oma usu õppimisele. Ramadaan on justkui kevadine suurpuhastus – viskame kõik prahi välja, nühime selle, mis alles jätta tahame, ilusti läikima ja muretseme juurde uut vajalikku.

Seega, ramadaan on kõigi moslemite jaoks eriline aeg, mis meid kõiki ühendab, kuid samas on igaühel ramadaaniga seoses siiski ka isiklikud mõtted, tunded, mälestused südames peidus. Seekord kiikame kaasmaalastest moslemite südametesse, et näha, mida need peidavad kõige esimese ramadaani emotsioonide kohta.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?