Käitumisreeglid naistele ja meestele


Selleks, et kindlustada pere ja ühiskonna moraalne väärikus, oodatakse moslemimeestelt ja -naistelt teatud käitumismallide järgimist, mis mõnedele inimestele võivad tunduda ahistavatena.

Mõlema soo esindajatelt oodatakse tagasihoidlikult riietumist avaratesse läbipaistmatutesse riietesse ja selliste situatsioonide vältimist, kus nad oleksid üksi vastassooesindajaga või mis tooks kaasa kiusatuse või arusaamatused. Lisaks sellele katavad mosleminaised oma juukseid, kuna naisi peetakse tavaliselt kütkestavamaks sugupooleks ning ühed naise suured ilu esindajad on tema juuksed.

Neid piirangud ei järgita mitte kodus lähedaste perekonnaliikmete ringis, vaid nende eesmärk on kaitsta naise au avalikkuse ees ja tõmmata tähelepanu pigem tema iseloomule ning teadmistele kui välimusele.

Islamis peetakse seksuaalset tungi loomulikuks ja soovituks, kuid see on piiratud abielusidemetega. Seetõttu kurvastab moslemeid naiste ja üldse inimkeha vulgaarne kasutamine turunduslikel eesmärkidel, nagu näiteks pornograafias, mille tulemuseks on seksuaalsuse odavnemine ja perekonna ning vaimse elu õõnestamine.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?