Naised islamis


Milline pilt kerkib teile esmalt silme ette, kui mõtlete mosleminaisest? Salapärane ja looritatud meeste rõhumise ohver, kes ootab vabastamist läänemaailma poolt? Harimatu välismaalane, kellega teil on vähe või pole üldse mitte midagi ühist? Kui teie tutvusringkonnas pole just moslemitest sõpru või tuttavaid, on üpris suur võimalus, et teie mulje mosleminaisest on suures osas kujunenud tänu meedias levivatele negatiivsetele stereotüüpidele – võrdkujud, millel pole tegeliku eluga kuigipalju ühist ja mis võivad olla kujundatud selleks, et ligi tõmmata rohkem vaatajaid, müüa rohkem tooteid või toetada kellegi poliitilisi ideid.    
Kui palju te tegelikult teate mosleminaiste elust või väljavaadetest ja miks on see oluline? Esiteks, selle planeedi elanikkonnast moodustavad moslemid 25% ja islamist on saanud teine peamine religioon Euroopas. Kuid kas teadsite, et suurem osa Euroopa ja Ameerika islamiusku pöördujatest on naised, mitte mehed? Kas teid üllatab teadmine, et paljud naised moslemimaailmas tunnevad mõnedele lääne naistele kaasa ja näevad hoopis neid ohvritena? Kas olete kunagi vaevunud mõtisklema selle üle, miks mosleminaised, kes läände immigreeruvad, säilitavad tavaliselt oma identiteedi ja püüdlevad selle poole, et see oma lastele edasi anda? Mõtlev inimene hakkaks juurdlema selle üle, et kui islam on nii rõhuv, nagu mõned ajakirjanikud soovivad meid uskuma panna, miks ei põgene mosleminaised sellest usust hulgakesi? Mis on islamis see, mis köidab järgijaid ka väljaspool islamiriike?
Heidkem pilk sellele, mida on islamil pakkuda haritud naisele tänases maailmas ja üritagem mõista, miks nii kõigist rassidest, erinevate nahavärvidega ja sotsiaalsest klassist (mehed ja) naised on valinud islami. Tõde, nagu ka tegelik elu, on väljaspool propagandat ja stereotüüpe. 

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?