Moslemiks hakkamine abielus


MIS SAAB SIIS, KUI ÜKS VÕI MÕLEMAD MITTE-MOSLEMITEST ABIKAASAD HAKKAVAD MOSLEMITEKS?

1. kui nad ei ole juudid ega kristlased –

Kui naine jääb oma usku ja mees hakkab moslemiks, või naine hakkab moslemiks ja mees jääb oma usku, siis nende abieluleping muutub kehtetuks ja nad peavad kohe lahku kolima – ükski öö ei tohi enam oma abikaasa juurde jääda.

2. kui nad on juudid või kristlased –

1) kui mees hakkab moslemiks, ei ole probleemi, kuna moslemist mees võib olla juudi või kristlasega abielus.

2) kui naine hakkab moslemiks, peab ta kohe oma mehe juurest ära kolima, kuna tal ei ole lubatud mitte-moslemiga abielus olla.

3) Kui nad mõlemad korraga hakkavad moslemiteks, nende abielu kehtib, kuna Prohveti (saws) kaaslastel ei kästud uusi abielulepinguid teha, olgu nad siis varem ükskõik millisest usust.

Enamik õpetlasi on öelnud, et kui mees hakkab moslemiks ja naine ei ole juut ega kristlane või kui naine hakkab moslemiks ja mees ei ole moslem, naine peab ootama oma ’idda  ja kui vahepeal see, kes pole moslem, hakkab moslemiks, ei ole vaja uut abielulepingut teha. Kui ei hakka, siis lähevad nad lahku ja kumbki võib abielluda teisega. Kui tavalise lahutuse korral peab naine ’idda oma mehe majas veetma, siis selle ’idda ajal ei tohi naine oma mehega koos elada ja muidugi ei tohi kellegi teisega ka abielluda.

Kui näiteks mindi lahku ja viie aasta pärast naine ei ole vahepeal kellegagi abiellunud ja mees on vahepeal moslemiks hakanud, kas nad peavad siis uuesti abielluma? Enamik ütleb, et jah, vähemus ei. Parem oleks teha uus abieluleping, et lihtsalt kindel olla ja mitte selle lahkarvamusega oma pead vaevata.

Tänapäeval on selliseid juhtumeid küll väga harva, kuid tasub siiski märkida, et kui mees hakkab moslemiks ja tal on rohkem kui neli naist, peab ta valima neist neli ja ülejäänud vabaks laskma.

Kui piimaõde ja piimavend (või onu ja vennatütar jne) on oma seaduste järgi abielus ja hakkavad moslemiteks, siis nende abielu on moslemiks hakkamise hetkest automaatselt kehtetu.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?