Piimast


UNUSTATUD SUNNA – SUU LOPUTAMINE PEALE PIIMA JOOMIST

Ibn Abbaas (رضي اﷲ عنه) jutustas, et Allahi Sõnumitooja (صلى اﷲ عليه وسلم) jõi piima ja siis ta küsis vett. Vee saamisel loputas ta sellega suu, ja lausus: See (piim) sisaldab rasva.  (Bukhari 211 ja Muslim 358)

Imaam An-Nawwawii (rahimahu Allah) ütles: See hadith on meile kinnitajaks, et pärast piima joomist on soovitatav oma suu loputada. (Sharh Sahih Muslim)

Abu Dawud nimetas seda hadithi oma hadithidekogumikus. Ta kirjutas peatüki nimega – Wudu piimast”. Kuid selle wudu all ta pidas silmas just keelelist, mitte tehnilist tähendust . [Bathul-Majhud fii halii Sunnan Abu Dawud]

Shaykh al-Uthaimiin (rahimahu Allah) selgitas, et Prohvet Muhammad (صلى اﷲ عليه وسلم) loputas oma suud rasva tõttu. Ja sellest teost on mõistetav, et peale iga toidu söömist või joogi joomist, mis sisaldab endas rasva, on suu loputamine seadustatud. On soovitatav suu ära loputada, sest see on headest tavadest, et kõik rasv saaks suust eemaldatud. Küll aga suure rasvasisaldusega ainete jaoks on parem peale keha kinnitamist siwaaki kasutada. Siit ka põhjus, miks õpetlased ütlevad, et kui peale söömist suuõhk muutub, siis on parem siwaaki kasutada, et eemaldada suust kõik rasv. (Sharh Sahih Al-Bukhari)
Allikas: http://www.salafitalk.net/st/viewmessages.cfm?Forum=11&Topic=10103

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?