Mis on Halal?
Sõna halāl tähendab araabia keeles „lubatud, legaalne“, seega on halal liha selline liha, mida moslemid süüa võivad. Islami seadus lähtub seisukohast, et kõik, mis ei ole keelatud, on järelikult lubatud.
Sama kehtib ka toidu kohta: kõike, mida ei ole eraldi ära keelatud, võib tarbida. Seega peaksime oma küsimusele vastuse leidmiseks uurima, mis on keelatud.
Kui veel rääkida lihast, siis moslemitel on lubatud süüa ka nende lubatud loomade liha, mis on tapetud kas kristlaste või juutide poolt (5:5). Enamus islami õpetlasi on seisukohal, et kuigi enamus Euroopa riike peab end traditsiooni järgi kristlikeks, siis nendes riikides tapetud masstoodanguliha siiski süüa ei tohiks, kuna islamis on oluline, et loomast lastaks veri välja (muidu veri tardub lihaskiudude vahel) ja looma ei tapeta enne vere väljalaskmist ei löögiga pähe, elektrišoki, mürgisüsti ega muu sarnasega (nagu Euroopa riikides tihti tehakse). Samas on lubatud süüa seda liha, mis on tapetud maal ja vanade tavade järgi mõne kristlase või juudi poolt.
Kalu ei ole vaja kuidagi erilisel viisil tappa (Abu Dawud, Ibn Maja, Musnad Ahmad) ning neid peetakse reeglina kõiki lubatuteks, nagu ka muid mereelukaid (5:96).