Universumi päritolu Koraanis


Kaasaegsele kosmoloogiale on teada, et oli aeg, kui praegune universum ei olnud muud, kui üks suur suitsupilv (suure tihedusega läbipaistmatu kuum gaasimateeria) (The First Three Minutes, a Modern View of the Origin of the Universe, Weinberg, lk. 94-105). See on uudse kosmoloogia üks selliseid põhimõtteid, mille puhul ei teki kahtluseid. Tänapäeval võivad teadlased juba jälgida suitsust tekkivaid uusi tähti (joonised 8 ja 9). Kõik säravad tähed, nagu ka päike, kuu ja muud planeedid, olid kord vaid suitsumass.

Joonis 8: Uus täht moodustumas gaasi- ja tolmupilvest, mis on algselt universumi loonud „suitsu” jäänus. (The Space Atlas – Heather & Henbest, lk. 50)

Jumal ütleb Koraanis:

„Siis Ta tõusis üle taeva, kui see oli veel suits…” (41:11)

Kuna nii maa kui ka taevas on loodud sellest samast suitsust, järeldame, et maa ja taevas olid üks mass. Seejärel aga eraldusid nad sellest ühtsest suitsust.

Jumal on öelnud Koraanis:

„Kas need, kes ei usu, ei tea, et maa ja taevad olid kord ühtne mass ja siis me eraldasime nad? …” (21:30)

Joonis 9: Lagoon Nebula on umbes 60-valgusaastase diameetriga gaasi- ja tolmupilv, mida ergastavad selle massist hiljuti tekkinud uued kuumad tähed oma ultravioletkiirgusega. (Horizons, Exploring the Universe – Seeds, plate 9, Association of Universities for Research in Astronomy, Inc.)

Dr. Alfred Kroner, Saksamaal Mainzis asuva Johannes Gutenbergi Ülikooli Geoteaduste Instituudi geoloogia teaduskonna dekaan, on üks maailma tunnustatumaid geolooge.
Ta on öelnud:

„Arvestades sellega, kust Muhammed tulnud on, on täiesti võimatu, et ta võiks teada selliseid asju, nagu universumi päritolu. Teadlased on suutnud selle alles viimaste aastate jooksul väga arenenud tehnika abil välja uurida. Keegi, kes ligi 14 sajandit tagasi tuumafüüsikast midagi ei teadnud, ei oleks kindlasti olnud võimeline ise välja mõtlema näiteks seda, et Maal ja taevastel on sama päritolu.”

Raamatust Väike abiline islami mõistmiseks”

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?