Valearvamused islami kohta


 Noor naine kandmas hidžaabi – mosleminaiste rätikut.

Kindlasti olete teiegi juba kuulnud televiisorist jutte islami kohta, et moslemi naised peavad ennast igalt poolt kinni katma ja mehed peksavad neid jne. Tegelikult ei ole enamus sellistest juttudes tôsi ja neid ei tasu alati uskuda.

  Araabia tähtedega  kirjutatud – Assalamu alikum! – Rahu olgu sinuga!

Islami seaduse järgi ei tohi naine küll näiteks miniseelikut vôi ilma varrukateta pluusi kanda, kuid see ei ole mitte naise kiusamiseks vôi alandamiseks, vaid sellepärast, et islami seaduse järgi on naine ja mees vôrdsed ja miks peaksid siis naised poolalasti meeste silme all ringi käima, kui mehed seda naiste jaoks ei tee? Ükski naine ei pea kasutama millegi saavutamiseks mitte oma keha vaid môistust!
See ei ole samuti ôige, et kôik moslemi mehed kisavad oma naiste peale ja peksavad neid. Eks ole neid ônnetuid naisi, kelle peale nende mehed kisavad vôi neid peksavad igal pool, kahjuks! See on väga inetu ja ebaôiglane tegu ükskôik millise seaduse järgi.

Veel räägitakse uudistes palju islami džihaadist, ehk sôjast. Sôjal ei ole islamiga tegelikult midagi pistmist. Sôda tekib siis, kui erinevate maade valitsejad muul viisil kokkuleppele ei jôua, kui peavad üksteisele kallale minema. Seega ei ole see mitte usuline vaid poliitiline küsimus. Sôna „islam” ise, nagu alguses seletatud sai, on väga lähedaselt sugulane ühe teise araabiakeelse sônaga – „salam” [sälääm], mis tähendab eesti keeles „rahu”.

Kui moslemid üksteist kohtavad, siis esimene neist ütleb: „Assalamu alikum!” [Assaläämu aliikum], mis tähendab: „Rahu olgu sinuga!”. Ja teine moslem vastab: „Wa alikum assalam!” [Ua alikum assalääm], – „Ka sinuga olgu rahu!”

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?