Arstid ja ravi


See on hidžaabi kandvatele õdedele kõige rohkem peavalu tekitav probleem. Tegelikult võib siin tavareeglist pea katmise ja puudutamise kohta kõrvale kalduda, kuid nii palju kui vähegi võimalik, tuleks perearstina eelistada naist. Ent kahjuks on spetsiifilisi erialasid, kus naisarste lihtsalt saada pole ja tuleb leppida meesarstiga.

Suurbritannias on võimalik günekoloogiliseks läbivaatuseks lasta end suunata näiteks Londoni naitehaiglasse (The Elisabeth Garrett Anderson Hospital, Euston Road). Operatsiooni korral, olgu tegemist pimesoole, mao, maksa või keisrilõikega, võib aga juhtuda, et naiskirurge pole käepärast. Kui tegemist on vajaliku arstliku läbivaatuse või raviga, günekoloogia ja sünnitus kaasa arvatud, on mosleminaisel lubatud külastada ka meesarsti.

Alati on võimalik sõbranna, õde või mõni teine pereliige arstiviisidile kaasa võtta. Uskuge, see on ka arstidele meelepärasem. Sellistel juhtudel tuleb paljastada vaid see kehaosa, mis vajab läbivaatust. Magu kontrollival arstil pole vaja näha jalgu ja sünnitusel pole jälle ülakeha paljastamine vajalik. Meditsiinis ollakse pealegi juba harjutud erinevate kultuuriliste taustadega.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?