Teaduslik raamat teaduslikule ajastule


Kuigi Koraan ilmutati juba 14 sajandit tagasi, sisaldab ta fakte, mis on alles hiljuti teadlaste poolt avastatud või tõestatud. Paljud teadlased on Koraani lugedes imestanud selle üle, kuidas taolised teadmised on sinna jõudnud. Kõigile on ju selge, et 14 sajandit tagasi elanud kirjaoskamatu Meka kaupmees ei oleks suutnud välja mõelda asju, mille kindlaks tegemiseks on tänapäeva helgemad pead kasutanud väga arenenud tehnoloogia ja keeruliste teaduslike meetodite abi. Islam ei ole mitte usuga vastuolus nagu enamik religioone, vaid lausa toetab ning abistab seda. Juba ainuüksi seetõttu on mitmed tänapäeva kuulsad teadlased islami oma usuks valinud.
Kui välja tuua vaid mõned Koraani teaduslikest imedest, võime märkida näiteks seda, et Koraan kirjeldab täpselt inimembrüo arengu 40 esimest päeva, seletab, et mägedel on juured, mis aitavad neil paigal püsida ning maakoort stabiliseerida, et erinevate veekogude kokkupuutekohal on barjäär ja iga veekogu säilitab seega oma soolasuse, temperatuuri ning tihedusastme, et lained on üksteise peal erinevate kihtidena ning eksisteerivad ka ookeanisügavustes, et maa ja taevas olid alguses koos, enne kui need lahku löödi, et taevas ilmus „suitsust” (universumi algmaterjalid olid gaasid ja tolm). Koraan annab meile teada, kuidas linnud omavahel suhtlevad, kuidas moodustub emapiim, millest koosneb sperma, millest on loodud inimene ja palju, palju muud.
Täpsema info saamiseks vaata eesti keeles – Teaduslik ime või veelgi rohkema informatsiooni tarvis inglise keeles – Quranmiracles.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?