Almus – ZAKAAT


Islami esimene tala on usk ühte Jumalasse ja Muhammedi  (saws) prohvetlusse. Teine tala on palve, kolmas tala on zakaat ehk maks, mida makstakse vaestele. Zakaat on hinge ablutsioon. Islam on ainus religioon, kus vaesed paluvad rikaste eest: rikkad peavad ausalt oma raha teenima ning sellest alandlikult oma osa ka vaestele andma.

Araabia keeles tähendab zakaat „kasvu” või „puhastumist”. Seega tähendab zakaati andmine seda, et puhastame selle teoga oma vara. Vara kärpides anname talle juurde uut kasvujõudu, kuna heateo eest Jumal õnnistab meid. Islam õpetab meile, et kõik ilma vara kuulub Jumalale. See on vaid mõnda aega meie käes hoiul. Seega ei ole meil mingit õigust kogu vara vaid endale jätta, peame seda jagama teistega, kellele vähem antud.

Paljudes kohtades Koraanis räägitakse zakaatist ja palvest koos: kui sa usud Jumalasse, palveta Tema poole kinnitamaks oma usku, ja kui sa usud Jumalasse, ole Temale allaheitlik ja tee teistele inimestele head, olgu need siis vaesed või ükskõik millised muud abivajajad.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?