Kuidas jagada zakaati?


Kas oleks parem jaotada oma 2,5% paljude inimeste vahel või anda see ühele inimesele, kui elan riigis, kus zakaati kokku ei koguta?

Kui oletame, et kellelgi on ära anda 5000 eurot, siis kas oleks parem, kui ta annaks selle ühele inimesele või näiteks jaotaks 10 vahel, 100 vahel? Arvestada tuleks sellega, et mida suurem on summa, seda rohkem saab sellega midagi ette võtta.

Kui kellelgi on ära anda 2500 eurot ja ta tunneb näiteks kedagi, kes on ettevõtlik, kuid vaene, peaks ta pigem selle raha andma sellele ühele kui paljudele. See üks ettevõtlik inimene saaks teha oma firma, hakata raha teenima ja seega saaks temast kunagi potensiaalne zakaati maksja, rääkimata sellest, et ta oma tööga tekitab juurde töökohti ning inimesed hakkaksid seal raha teenima ning samuti zakaati maksma. Nii peakski raha ühiskonnas ringlema.  

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?