Kui lähed “islamimaale”…


Kuna meie käest on viimasel ajal mitmeid kordi küsitud nõu selle kohta, kuidas käituda juhul, kui sõidetakse islamiriiki puhkusele või kui tööl puututakse tavalisest enam kokku moslemitega, siis järelikult on olemas ka reaalne vajadus meie kodulehele sellekohast infot panna. Kohe alguses tuleb täpsustada, et sellist kohta nagu islamimaa ei ole tegelikult olemas. Mis reaalselt eksisteerivad, on islami traditsiooniga riigid, kus inimesed vähemal või rohkemal määral oma elu islami seaduste järgi seavad. Asja seletamine ning soovituste andmine on sedavõrd keerulisem, et tegelikult sõltub siiski väga palju indiviididest ning nende konkreetsetest arusaamadest. Kuid üldisi soovitusi on siiski võimalik jagada ja inimesi ühe või teise tänapäeva maailma fenomeni eest hoiatada, kasvõi juba selleks, et puhkusereisilt tagasi tulnud petetud noored näitsikud islamit oma õnnetuses siunama ei hakkaks.

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?