Ateistidele


“Kui Jumal on olemas, siis ütle Talle, et Ta tule süütaks, taevast poisikesi sajaks ning mul homnepäev lotos miljon sülle kukuks…”

Mees läks juuksurisalong habet ajama ning sattus habemeajajaga vestlusesse. Too väitis, et tema ei usu Jumala olemasollu, kuna muidu ei oleks maailmas kõiki neid vaeseid kodutuid lapsi ja väärkoheldud naisi. Klient ei tahtnud temaga vaidlusesse laskuda, lasi tal töö lõpetada, maksis ja lahkus. Tänavale astudes, märkas ta räpakat meest, pikkade rasvaste juuste ja ajamata habemega. Mees pöördus juuksurisalongi tagasi ning lausus habemeajajale: „Tead, ma ei usu, et habemeajajad on olemas.” Habemeajaja oli muidugi üllatunud: „Kuidas nii? Mina olen ju habemeajaja ja ma olen siin, sinu ees.” Selle peale küsis klient: „Aga kuidas siis on olemas pikkade juuste ja ajamata habemega inimesi, kui on olemas habemeajajad?” Selle peale jäi habemeajaja mõtlikuks, klient aga naeratas ja lahkus. Liiga tihti mõistetakse Jumal hukka ja unustatakse.

Inimesed ei mõista, et Jumal ei ole mitte nende “kantseldaja” vaid Looja. Tal on meie siia seadmiseks ning testimiseks omad põhjused …

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?