Küsimused ja vastused


Selle aja jooksul, mil meie kodulehekülg on eksisteerinud, on infoaadressile saadetud palju küsimusi, millele oleme ka vastanud. Siinkohal tooksime ära valiku huvitavamatest ning korduvatest küsimustest. Kui Teil endil peaks tekkima küsimusi, siis saatke need aadressil info@islam.pri.ee.

Mõned näited:

  • Islam küll ei toeta terrorismi, kuid miks ikkagi osad araablased peavad sõdu ja ütlevad, et “Allahi” nimel?
  • Miks piibel ei eksisteeri tänapäeval oma originaalkujul nii nagu Koraan? Miks seda nii tihti muudetakse ja jäetakse välja see tõde? Ehk siis Piiblikoolis õpitud osad on mingil määral valed ja tambitud ajju teistlaadi …
  • Ja sellest ei saa ka aru, et miks ikkagi Koraan on matemaatiline ime? Miks pannakse sõnad arvulisesse vastavusse? Mis see teadmine mulle annab? Kui mõelda, et ühe päeva jooksul ma võin näiteks sõna “helistamine” öelda 5 korda või rohkemgi, ja mis see siis nii väga muudab?
  • Miks osa moslemites peitub sisemine kontrollimatu viha? Mille vastu nad siis on ja võitlevad? Mis siis neile ei meeldi ?
  • Abiellumine mitme naisega korraga- ei saanud selle põhjusest aru. Miks tohivad mehed abiellud 4-ja naisega ja kuidas ta säilitab võrdväärsuse? Millega ta seda õigustab? Samuti, kes korraldab abielu?
  • Miks ikkagi ei tohi naiste riided sarnaneda meeste riietusele? Ometigi meeste riided ei paljastaju naise keha…
  • Vanemaid peab austama, aga kuidas on lood vastupidi, kus vanemad pole oma lapsi kasvatanud ja hüljanud nad?
  • Miks siis tänapäeval seal poliitikaga asjad sassis on? Kas on siis, et üks juht soovib lääne suunda ja teine jälle teist suunda?
  • Vaatasin-lugesin Teie veebilehte. Kerkis küsimus koraani keelest. Olen kuulnud, et tõlgitud koraan ei ole püha raamat, seda on vaid araabiakeelne. Sel juhul peaks iga moslem oskama araabia keelt; tegelikkuses see muidugi nii ei ole (nt suurem osa Indoneesiast, hulk India elanikke jne). Kuidas see vastuolu lahendatud on? Araabia keel ei ole teistele rahvastele just kerge õppida.
  • Millega Teie seletate seda suurt vastasseisu, mis viimasel ajal on tekkinud ühe osa moslemite ja lääne nn kristlaste vahel. Kuna olen ise Teist peaaegu 20 aastat vanem, siis mäletan aega, mil lääs ja NL üritasid üksteise võidu islamimaadega sõbrustada; samuti NL sõjaväge, kus kristlased (tegelikult enamasti uskmatud) ja moslemid omavahel imehästi läbi said. Ja ei olnud ka kusagil Prantsusmaal vms riikides mingitest uskudevahelisest konfliktist midagi kuulda. Paljud peavad põhjuseks Iraanis 70-ndate lõpul toimunut. Ise ma head põhjust leidnud ei ole. Loetud materjalid ei ole ka eriti midagi seletanud. Kas tõesti tsivilisatsioonide põrkumine?

Küsimusi on ca 140 ringis, otsustasime veebilehe külastajate elu kergemaks teha ja need PDF formaati kokku pakkida. Loe edasi siit  

Lugejad pidasid seda artiklit kasulikuks. Kuidas on lood teiega?